Hozzávalók a laphoz:
40 dkg csokoládé süti szelete (bolti kekk)
4 evőkanál sótlan vaj
A csokoládé moussehoz:
5 dkg félédes csokoládé
2,5 dl hideg tejszín
3 nagy tojásfehérje
A tetejére:
1 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál vanília-kivonat
3,5 dl habtejszín
3 dkg csokoládé
Elkészítése:
A kekk tésztát kis darabokra tördeljük és hozzákeverjük a felolvasztott vajat, ezt követően egy sütőformába nyomkodjuk és 160 fokos sütőben 10-12 percen át sütjük, majd kihűtjük. Közben a csokoládét felolvasszuk és hozzáadjuk a tejszín negyedét, összekeverjük és hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjéket robotgéppel felverjük, majd a maradék habot is és összekeverjük, hozzáadjuk a csokoládés habot is. Ráhalmozzuk a tésztára, eldolgozzuk és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. |
Közben a habot felverjük és hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, majd bevonjuk vele a tetejét és megszórjuk a csokoládédarabokkal, ezt követően lehűtjük és szeletelhetjük.
Forrás itt található: