Hozzávalók a tésztához :
4 tojás
2 kanál holland kakaópor
8 dkg cukor
10 dkg liszt
fél csg sütőpor
1 kanál víz
fél dl olaj
4 tojás
2 kanál holland kakaópor
8 dkg cukor
10 dkg liszt
fél csg sütőpor
1 kanál víz
fél dl olaj
Krém hozzávalói :
5 dkg kókuszreszelék 2 dl tejszín 1 csg kókuszos pudingpor 4 dl tej fél doboz mascarpone 5 dkg cukor 2 dkg porcukor 1 csg habfixáló |
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom .
A sárgáját a cukor felével ,a vízzel,és az olajjal habosra kikeverem .
A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem .
A lisztet összekeverem a kakaóporral és sütőporral.
A sárga masszához hozzáadom a felvert tojáshabot
óvatosan ,hogy a hab ne törjön össze .
Ekkor hozzáadom a lisztes keveréket , és 34x-32 es sütőpapiros tepsibe egyformára elsimitom .
180 fokon megsütöm .
kb 20-25 perc
Húlés után a lapot négy egyenlő része vágom.
A tojásokat szétválasztom .
A sárgáját a cukor felével ,a vízzel,és az olajjal habosra kikeverem .
A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem .
A lisztet összekeverem a kakaóporral és sütőporral.
A sárga masszához hozzáadom a felvert tojáshabot
óvatosan ,hogy a hab ne törjön össze .
Ekkor hozzáadom a lisztes keveréket , és 34x-32 es sütőpapiros tepsibe egyformára elsimitom .
180 fokon megsütöm .
kb 20-25 perc
Húlés után a lapot négy egyenlő része vágom.
A krém készítése:
A pudingport a tejjel és a cukorral felfőzöm és kihűtöm.
A mascarponét géppel simára kikeverem.
A tejszínből ,a porcukorból és fixálóból habot verek.
A kihűlt pudingot a mascarponéval kikeverem, majd hozzáadom a felvert tejszínhabot.
A lapokat a krém 2/3harmadrészével megkenem mégpedig úgy ,hogy hármat egymásra összetöltöm.
A negyedik lapot csak megkenem és félre teszem.
Az összetöltött tésztát hűtőbe teszem egy-két órára.
Amikor jól összefagyott akkor felvágom úgy,hogy a tészta alsó és felső lapját rézsútosan végig vágom.
Amikor ez megtőrtént ,kapok két fél háromszögű tésztát, aminek a két vágott részét krémmel megkenem és összeásítom piramis formát ,ráhelyezem a negyedik megkent lapra ,ami a tészta alján látható is .Amikor a piramist összeállítottam a tetejét is lekenem és kókusszal megszórom.
Hűtőben való tárolás után szeletelem.
A mascarponét géppel simára kikeverem.
A tejszínből ,a porcukorból és fixálóból habot verek.
A kihűlt pudingot a mascarponéval kikeverem, majd hozzáadom a felvert tejszínhabot.
A lapokat a krém 2/3harmadrészével megkenem mégpedig úgy ,hogy hármat egymásra összetöltöm.
A negyedik lapot csak megkenem és félre teszem.
Az összetöltött tésztát hűtőbe teszem egy-két órára.
Amikor jól összefagyott akkor felvágom úgy,hogy a tészta alsó és felső lapját rézsútosan végig vágom.
Amikor ez megtőrtént ,kapok két fél háromszögű tésztát, aminek a két vágott részét krémmel megkenem és összeásítom piramis formát ,ráhelyezem a negyedik megkent lapra ,ami a tészta alján látható is .Amikor a piramist összeállítottam a tetejét is lekenem és kókusszal megszórom.
Hűtőben való tárolás után szeletelem.
Forrás itt található: