Hozzávalók
12 dkg kristálycukor
3 zacskó vaníliás cukor,
4 tojás
, 7-8 dkg liszt,
2-3 dkg étkezési keményítő,
8 dkg kókuszreszelék,
1 doboz (850 ml) körszeletes ananászbefőtt
, 10 dkg narancslekvár,
12 g (4 lap) színtelen zselatin,
20 dkg krémtúró
, kb. 6 evőkanál kókuszlikőr (elhagyható),
2 evőkanál citromlé,
5 dkg porcukor,
2,5 dl tejszín,
a díszítéshez: ananász, kókuszpehely
Elkészítés:
A tojások fehérjét a cukorral és 1 zacskó vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Belevegyítjük a tojások sárgáját, beleforgatjuk a keményítővel elkevert lisztet, és sütőpapírral kibélelt 32 x 38-as tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon 15 percig sütjük. A tepsiből kiborítva hűlni hagyjuk. A kókuszreszeléket szárazon aranybarnára pirítjuk. Az ananászbefőttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A piskótát keresztben félbevágjuk. A tálra fektetett alsó lapot 6 evőkanál ananászlével meglocsoljuk, a lekvárral megkenjük, és a félbevágott ananászkarikákkal kirakjuk. Alufóliából keretet hajtogatunk köréje. |
Forrás itt található: