Kókuszos háromszögek ananássza







Hozzávalók
12 dkg kristálycukor 
3 zacskó vaníliás cukor,
4 tojás
, 7-8 dkg liszt,
2-3 dkg étkezési keményítő,
8 dkg kókuszreszelék, 
1 doboz (850 ml) körszeletes ananászbefőtt
, 10 dkg narancslekvár,
12 g (4 lap) színtelen zselatin, 
20 dkg krémtúró
, kb. 6 evőkanál kókuszlikőr (elhagyható),
2 evőkanál citromlé, 
5 dkg porcukor,
2,5 dl tejszín,
a díszítéshez: ananász, kókuszpehely


Elkészítés:
A tojások fehérjét a cukorral és 1 zacskó vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Belevegyítjük a tojások sárgáját, beleforgatjuk a keményítővel elkevert lisztet, és sütőpapírral kibélelt 32 x 38-as tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon 15 percig sütjük. A tepsiből kiborítva hűlni hagyjuk. A kókuszreszeléket szárazon aranybarnára pirítjuk. Az ananászbefőttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A piskótát keresztben félbevágjuk. A tálra fektetett alsó lapot 6 evőkanál ananászlével meglocsoljuk, a lekvárral megkenjük, és a félbevágott ananászkarikákkal kirakjuk. Alufóliából keretet hajtogatunk köréje. 

A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A túrót a likőrrel, a citromlével és a porcukorral ízesítjük. A tejszínt a maradék vaníliás cukorral habbá verjük. A feloldott zselatint kevés túrókrémmel elvegyítjük, és a maradék krémmel összekeverjük. Beleforgatjuk a habot, és két adagra osztjuk. Az egyiket a kókuszreszelékkel ízesítjük, és az ananászokra kenjük. A másik piskótalappal befedjük, ananászlével meglocsoljuk, és a maradék krémet hullámosan rásimítjuk. Legalább 6 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Az alufólia keretet eltávolítjuk. A tésztát hosszában félbevágjuk, majd mindkét csíkot 6 háromszögre osztjuk. Tetszés szerint ananászdarabokkal és kókuszpehellyel díszítjük.



Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...