Hozzávalók.
30 dkg finomliszt
15 dkg vaj
8 dkg porcukor
2 tojás sárgája
kb fél dl tej
fél csg sütőpor
1 bio citrom reszelt héja
A töltelék hozzávalói:
1 dl tej 10 dkg cukor 40 deka darált dió 1 citrom reszelt héja ízlés szerint rum A tetejére: 10 dkg étcsoki 5 dkg vaj fél dl olaj darált dió |
A tészta hozzávalóit összedolgozom és ketté veszem, két lapot nyújtok belőle,a tésztát kb 1 óra hosszat hideg helyre teszem. Addig elkészítem a tölteléket
A tejet a cukorral felforralom ,majd hozzá adom a darált citromos rumos diót, majd leveszem a tűzről és jól összedolgozom, kihűtöm és hozzáadom a 2 tojás felvert habját ,amit 2 kanál cukorral keményre vertem és bele keverem a kihűlt diós krémbe. Az egyik tésztalapot kinyújtom és sütőpapiros tepsibe teszem erre jön a kihűlt diós massza.
A másik tésztát is kinyújtom és a diós krémre teszem.
Kicsit megszurkálom ,hogy ne púposodjon fel.
180 fokon megsütöm.
Amikor kihűlt ,a felolvasztott csokoládéval leöntöm és darált dióval megszórom
Forrás itt található: