Hozzávalók
Tészta:
240 mL tej
40 g friss élesztő
1 tojás
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
500 gr. Liszt
Hozzávalók töltelékhez
4 apró burgonya 1 hagyma egy csomó petrezselyem 2 evőkanál napraforgó olaj 1 teáskanál paprika pehely egy fél teáskanál fekete bors fél teáskanál római kömény por 1 teáskanál só Tojás sárgája Szezámmag |
a burgonyát megfözöm , utána áttöröm .
hozzáadom a petrezselymet, sót, borst , piritott hagymát.
a tészta :
kelt tésztát gyúrük belőle.
10 - 11 db gombócot csinálok belle.
utána kelsztem fél órát .
a gombócot kinyújtom egy téglalp alakúra Link
közepére halmozok a burgonyából
a tészta egyik oldalát bevagdosom , majd feltekerem Link
most még 20 peret pihentetem .
utána tepsibe teszem , megkenem tojással és megsütöm , 160 - 170 fokon 20 perc alatt .
Forrás itt található: