KÉP
Tészta:
45 dkg liszt
18 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
3 tojássárgája
2 dkg kakaópor
1 evőkanál tejföl
Krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
sárgabaracklekvár
Hab:
3 tojásfehérje
20 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, három részre osztom, majd az egyik felébe egy kanál tejföllel belegyúrom a kakaóport. Mindhárom lapot közepes méretű (kb. 22 × 34 cm) tepsiben 180°C-on kisütöm. Az alsó lap világos lesz, erre lekvárt kenek, majd ráhelyezem a barna lapot, és erre simítom rá a krémet.
A krémhez a pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőzöm, majd kihűtöm. A margarinból és a porcukorból krémet készítek, majd összekeverem a kihűlt pudinggal. Erre jön a világos lap, majd a gőz felett felvert cukros tojásfehérjehab. A tetejét olvasztott csokoládéval díszítem.
Badics Károlyné receptje.
Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
45 dkg liszt
18 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
3 tojássárgája
2 dkg kakaópor
1 evőkanál tejföl
Krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
sárgabaracklekvár
Hab:
3 tojásfehérje
20 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, három részre osztom, majd az egyik felébe egy kanál tejföllel belegyúrom a kakaóport. Mindhárom lapot közepes méretű (kb. 22 × 34 cm) tepsiben 180°C-on kisütöm. Az alsó lap világos lesz, erre lekvárt kenek, majd ráhelyezem a barna lapot, és erre simítom rá a krémet.
A krémhez a pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőzöm, majd kihűtöm. A margarinból és a porcukorból krémet készítek, majd összekeverem a kihűlt pudinggal. Erre jön a világos lap, majd a gőz felett felvert cukros tojásfehérjehab. A tetejét olvasztott csokoládéval díszítem.
Badics Károlyné receptje.
Forrás és még több receptek: