KÉP
Hozzávalók:
6 tojásfehérje
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
2 dkg zsemlemorzsa
3 dkg liszt
1 csomag sütőpor
40 db vajas keksz
Ha a tészta kihűlt megkenjük a sárga krémmel, erre rakunk egy sor kekszet – amit megmártottunk rumos tejben egy pillanatra -, erre jön a kakaós krém, majd megint egy sor mártott keksz. Olvasztott csokoládéval bevonjuk, mehet pihenni, másnap lehet szeletelni. Minden szeletet díszítettem egy kis habbal.
Ménesi Magdi receptje.
Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!
Hozzávalók:
6 tojásfehérje
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
2 dkg zsemlemorzsa
3 dkg liszt
1 csomag sütőpor
40 db vajas keksz
Elkészítése:
A fehérjét felverjük keményre, én a cukorral együtt vertem, majd bele a többi anyag, és 25 × 35 cm-es tepsiben sütjük. A krémhez 3 csomag vaníliás pudingport elkeverünk a 6 tojássárgájával és 9 dl tejjel, majd megfőzzük. 35 dkg margarint 25 dkg cukorral és 3 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük és megfelezzük. Az egyik részhez adunk 2 púpozott evőkanál holland kakaóport. |
Ha a tészta kihűlt megkenjük a sárga krémmel, erre rakunk egy sor kekszet – amit megmártottunk rumos tejben egy pillanatra -, erre jön a kakaós krém, majd megint egy sor mártott keksz. Olvasztott csokoládéval bevonjuk, mehet pihenni, másnap lehet szeletelni. Minden szeletet díszítettem egy kis habbal.
Ménesi Magdi receptje.
Forrás és még több receptek: