Vienetta sütemény





  A tésztához:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
6 evőkanál liszt
12 g sütőpor   

A krémhez:

2 csomag tejszínízű pudingpor
6 dl tej
15 dkg porcukor
25 dkg vaj
15 dkg étcsokoládé 



Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 22 × 30 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, majd a piskótamasszát 3 részben megsütjük, tehát 3 részre osztjuk és külön-külön megsütjük. A kihűlt piskótát hosszában elvágjuk, így lesz 6 csík lapunk.


A krémhez a pudingporokat a cukorral, a tejjel simára keverjük és sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihabosított margarinnal összekeverjük jó habosra és a piskótacsíkokat egymás után megtöltjük. Olvasztott csokival minden sort meglocsolunk. A sütemény oldalát és tetejét is lekenjük a krémmel, végül olvasztott csokival csurgatjuk le.
Vass Lászlóné receptje.



Oszd meg te is!



Elkészítéséért kattints az alábbi linkre:
http://webcukraszda.hu/vienetta-sutemeny-2/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...