Tészta:
30 dkg finomliszt
20 dkg vaj
2 tojássárgája
1 evőkanál víz
2 evőkanál rum
1/2 csomag sütőpor
5 dkg porcukor
Töltelék:
6 tojás
20 dkg porcukor
6 db alma (ha kicsik, akkor 8 db)
20 dkg darált dió
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és két részre osztjuk. Az egyiket tepsi méretűre nyújtjuk (30 × 40 cm), majd kizsírozott tepsibe helyezzük. A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a reszelt almát (a levét nem szabad kinyomkodni!), a diót és a kakaóport. |
A tojásfehérjét felverjük habnak, a töltelékhez forgatjuk, majd hozzáadjuk a sütőport és a zsemlemorzsát is. A kész masszát ráöntjük a tepsiben levő tésztára, majd ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot, és villával megszurkáljuk, hogy sütés közben ne púposodjon fel. 170°C-os sütőben kb. 30 perc alatt készül el. Amikor kihűlt, a tetejét olvasztott csokoládéval díszíthetjük.
Olyan finom puhácska lett az almától, hogy csak na! :) Ajánlom barátaim kipróbálni, jó étvágyat kívánok!
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.
Forrás és még több recept itt található: