Alaptészta
40 dkg liszt,
15 dkg margarin,
12 dkg cukor, 1 tojás és
kb 1/2 dl langyos tejben felfuttatott szalalkáli.
Ebből 2 lapot sütünk.
Elkészítése
Krém:
20 dkg ráma margarint 20 dkg porcukorral jól kikeverünk. 3 dl tejet 3 evőkanál liszttel összefőzünk és kihűtjük, majd a margarinos masszához keverjük. Hozzáadunk 25 dkg áttört túrót, 1 vaníliás cukrot és 1-2 evőkanál rumot. Jó könnyűre kikeverjük. |
Az egyik lapra kenjük a krém 2/3-át, rátesszük a másik lapot. Erre kenjük a megmaradt krémet, egyenletesen elsimítjuk és csokimázzal vékonyan bevonalkázzuk.
Pár órai állás után kockákra vágjuk.
Forrás itt található: