Hozzávalók
6 db tojás,
6 ek, cukor,
6 ek, liszt,
1/2 cs sütőpor,
1 ek, olaj,
Ribizli krém
3 ek liszt,
1 1/2 dl, tej/másfél dl, /
1 ½ dl frissen áttört ribizli velő,
12 ek. cukor,
20 dkg margarin,
Elkészítése
A hat tojásból a szokásos módon piskótát sütünk. Konyharuhára fordítsuk és még melegen feltekerjük. A konyharuhába hagyjuk kihűlni. Amíg kihűl elkészítsük a krémet. 3 ek. lisztet simára keverünk másfél dl tej és másfél dl gyümölcsvelővel, és lassú tűzön sűrű kémmé főzzük. A margarint felhabosítjuk és a kihűlt krémhez adjuk. |
Kitekerjük a piskótát és megtöltjük a krém kétharmadával, vissza feltekerjük és a maradék krémmel bevonjuk a rolád tetejét. Ribizli szemekkel díszítjük
Forrás itt található: