Tejszínes mézes krémes

KÉP


Tészta:
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
2 evőkanál méz
fél rumaroma
1 egész tojás + 1 tojássárgája
30 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
A tésztához a porcukrot, a margarint, a mézet, a rumaromát és a tojásokat gőz fölött felfőzzük, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Két lapot sütünk tepsi hátán.


Krém:
1 liter tej
2 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál rétesliszt
3 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
fél rumaroma
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
A krémhez a tejet a vaníliás pudingporokkal, a rétesliszttel, a 3 tojássárgájával, a vaníliás cukorral és a rumaromával felfőzzünk, majd hagyjuk kihűlni. Ezt követően a porcukorral kikevert vajjal a főzött krémmel jól összedolgozzuk.


Hab:
5 dl habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál zselatin + 1/2 dl víz

Tetejére a tejszínt a vaníliás cukrokkal kemény habbá verjük. Fél dl vízben a zselatint gyöngyözésig melegítjük és ha kicsit kihűlt, hozzáadjuk a tejszínhez. A krémet és a tejszínt a két lap közé töltjük, a tetejét csokimázzal bevonjuk.


Molnár Andrea receptje.



Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!


Forrás és még több recept itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...