Tészta:
50 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
10 dkg kristálycukor
15 dkg zsír
1 tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tejföl
Krém:
5 evőkanál búzadara 5 dl tej 15 dkg margarin 10 dkg porcukor 2 csomag vaníliás cukor Máz: 10 dkg tortabevonó 2 evőkanál étolaj |
A száraz alapanyagokat egy mély tálba szórjuk, hozzáadjuk a zsírt, a tojást és a tejfölt, majd összegyúrjuk. Három részre osztjuk. Egyenként lisztezett munkalapon közepes méretű tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és előmelegített sütőben közepes hőfokon, külön-külön, kb. 12-15 perc alatt a tepsi hátulján kisütjük a lapokat. Közben a krémhez a tejben a búzadarát sűrű masszává főzzük, langyosra hűtjük, majd a cukorral habosra kevert margarint hozzákeverjük. A krémet a lapok közé töltjük. A sütemény tetejét csokoládéval bevonjuk.
Én egy picit keménynek találtam a kapott nyers tésztát, így adtam hozzá kb. 0,5 dl tejet.
Drávai Szabina receptje.
Forrás és még több recept:
http://webcukraszda.hu/tejbegrizes-kakaos-szelet/