Részeges Jeromos



 


Hozzávalók:

A tésztához:
  • 15 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2-3 evőkanál holland kakaópor
  • 4 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg étcsokoládé
A tésztára:
  • 3-4 evőkanál baracklekvár

Diós krém:
  • 30 dkg darált dió
  • 1 dl rum
  • 15 dkg porcukor

Csokis krém:
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4 dl tej
  • 1 csomag főzés nélküli csokoládés pudingpor

A tetejére:
  • olvasztott csokoládé



Elkészítése:
A tésztához a vajat a porcukorral és a tojások sárgájával habosra kikeverem. A tojások fehérjét kemény habbá verem, egy másik tálban a kakaóport, a sütőport és a liszttel összekeverem. Az étcsokit felolvasztom. és a sárga masszához keverem. Hozzáadom a felvert habot és a lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt tepsiben (24 × 22 cm), 180°C-on kb. 25 percig sütöm. A csokis krémhez a pudingot a tejjel gép segítségével krémesre kikeverem. A margarint és a porcukrot szintén krémmé keverem, majd a pudingos krémet a vajassal összedolgozom. A kisült és kihűlt tésztát lekvárral lekenem. A diós krémhez a diót a porcukorral és a rummal összekeverem, majd a lekvárral megkent lapra egyenletesen rásimítom. A diós rétegre teszem a már jól kidolgozott csokis krémet. Félórát a hűtőben pihentetem, utána a megolvasztott csokoládé kerül a tetejére.
Valamikor évekkel ezelőtt a tv-ben láttam ezt a receptet, és felvettem. Nagyon finom sütemény!
Domján Mária receptje



Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...