Puncsszelet


Megosztás

 

 

A tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
2 tojás
15 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
4-5 evőkanál tej

A töltelékhez:

1 tésztalap
2 evőkanál mazsola
1 evőkanál kakaópor
1/2 citrom reszelt héja
4-5 evőkanál eperlekvár




A sziruphoz:
40 dkg eperlekvár
15 dkg cukor
50 ml rum
50 ml víz
2 evőkanál mazsola

A mázhoz:
25 dkg cukor
1,3 dl víz
2 evőkanál vaj
kevés piros, vagy rózsaszín ételfesték


Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és három részre osztjuk. Ehhez először kétfelé vesszük a tésztát, majd az egyik részt újra elfelezzük. Lisztezett munkafelületen a két kisebb gombócból kb. fél cm vastagságú, a nagyobb
gombócból pedig egy nagyjából 1 cm vastagságú, azonos méretű lapot nyújtunk. 180°C-ra előmelegített sütőben, tepsi hátán vagy sütőlapon mindhármat megsütjük.
A vastag lapot (ha kihűlt) kézzel egy tálba tépkedjük, morzsoljuk. Nem baj, ha kicsit nagyobb darabok is maradnak benne. Hozzáadjuk a mazsolát, a citromhéjat és a kakaóport. A szirup hozzávalóit felforrósítjuk, a tésztamorzsához öntjük és kanállal (forró!) összedolgozzuk.
Az egyik vékonyabb lapot tálcára helyezzük, vékonyan megkenjük eperlekvárral, rásimítjuk a tölteléket, majd befedjük a másik lappal.
A mázhoz a vajat felolvasztjuk, majd az egészet összekeverjük, és a tészta tetejére simítjuk. Kicsit megdermed, majd olvasztott csokival díszítjük.
Molnár Andrea receptje.



Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...