A tésztához:
1 tojás
5 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
2 evőkanál méz
5 evőkanál tej
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A krémhez:
4 dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor 20 dkg puha vaj 20 dkg porcukor A töltelékhez: 20 dkg babapiskóta 1 konyakmeggy aroma 1 dl tej |
10 dkg tortabevonó csokoládé
színes szórócukor
A sütőt előmelegítjük, a tepsibe sütőpapírt teszünk. A tojást habosra keverjük a cukorral és a mézzel. Hozzáadjuk a vajat, majd a tejet, és kb. 2 percig főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a kakaóport, valamint a sütőporral elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk, két részre osztjuk, kinyújtjuk, majd közepes méretű tepsiben mindkét lapot (lehet lisztezett tepsi hátoldalán is) kb. 10-12 perc alatt világosra sütjük.
Eközben a krémhez a pudingport néhány evőkanál tejjel simára keverjük, a többi tejet pedig külön felforraljuk. Hozzáadjuk a tejes pudingot, sűrűre főzzük, majd lehűtjük. Belekeverjük a porcukorral habosra kikevert vajat.
Az egyik lapra rásimítjuk a krém felét. Egy tálban összekeverjük a tejet az aromával, belemártogatjuk a babapiskótákat, majd a krémmel megkent lapra rakosgatjuk. Erre ismét pudingot kenünk, és befedjük a másik tésztalappal. A tetejét olvasztott csokoládéval és színes szórócukorral díszítjük.
1-2 napig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek és a mézes lap is megpuhuljon. Fogyasztás előtt tetszőlegesen kockákra, szeletekre, háromszögekre vágjuk.
Elkészítéséért kattints az alábbi linkre:
http://webcukraszda.hu/pudingos-mezes-babapiskotas-sutemeny/