Piskótatekercs pudinggal töltve

KÉP
 


Tészta:
    6 tojás
    6 evőkanál liszt
    6 evőkanál cukor
    lekvár (sárgabarack)

Töltelék:
    1 csomag vaníliás pudingpor
    5-6 dl tej
    3-5 evőkanál cukor
    10 dkg margarin


Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgákkal kikevert cukrot kanalanként. Ezt géppel is csinálhatjuk. Végül kanalanként belekeverjük a lisztet, gáztepsibe öntjük, amit ki is vajazhatunk, liszttel megszórunk, vagy sütőpapírt használjunk. Előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Ha megsült, kiborítjuk egy nedves konyharuhára, felcsavarjuk, kicsit állni hagyjuk. Ha kihűlt, megkenjük a lekvárral, és felcsavarjuk.Vékony szeletekre vágjuk. Egy őzgerincformát kibélelünk fóliával, és kirakjuk a piskóta szeletekkel az alját és az oldalát. Az aljára egész szeletek kerüljenek, az oldalára felezve tegyük.

A krémhez a vaníliás pudingot a szokásos módon elkészítjük, belekeverjük a margarint, kihűtjük, és beleöntjük a formába. A tetejét is befedjük piskótatekercsekkel. Hűtőben kicsit megdermesztjük, majd kiborítva szeleteljük.


Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!
Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...