Pilóta keksz-szelet


Megosztás


 
Sárga tészta:
20 dkg liszt
1/3 csomag sütőpor
5 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg porcukor
1 tojássárga
igény szerint tejföl


Barna tészta:
40 dkg liszt
10 dkg porcukor
2/3 csomag sütőpor
10 dkg margarin
2 tojássárga
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
igény szerint tejföl a nyújthatósághoz



Krém:
4 csomag csokoládés pudingpor
1,2 liter tej
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
3 evőkanál Nutella



Díszítés:
csokireszelék
A barna tészta hozzávalóiból könnyen nyújtható tésztát gyúrunk, majd kettéosztjuk, kinyújtjuk, és egy közepes méretű tepsi tetején megsütjük pár perc alatt, de érdemes a tésztát megszurkálni villával, hogy ne púposodjon fel. Ugyanígy elkészítjük a sárga tésztát is, majd kihűtjük.
A krémhez a pudingport felfőzzük a tejjel, majd ha teljesen kihűlt, belekeverünk Nutellát. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd legvégül a pudingos krémmel is összedolgozzuk.

Rétegezés:
barna tészta
krém
sárga tészta
krém
barna tészta
krém
A tetejét pedig csokireszelékkel díszítjük.
Nagyon finom csemege!!

Haluskáné Cs. Magdolna receptje.



Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...