Megosztás
Sárga tészta:
20 dkg liszt
1/3 csomag sütőpor
5 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg porcukor
1 tojássárga
igény szerint tejföl
Díszítés:
csokireszelék
A barna tészta hozzávalóiból könnyen nyújtható tésztát gyúrunk, majd kettéosztjuk, kinyújtjuk, és egy közepes méretű tepsi tetején megsütjük pár perc alatt, de érdemes a tésztát megszurkálni villával, hogy ne púposodjon fel. Ugyanígy elkészítjük a sárga tésztát is, majd kihűtjük.
A krémhez a pudingport felfőzzük a tejjel, majd ha teljesen kihűlt, belekeverünk Nutellát. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd legvégül a pudingos krémmel is összedolgozzuk.
Rétegezés:
barna tészta
krém
sárga tészta
krém
barna tészta
krém
A tetejét pedig csokireszelékkel díszítjük.
Nagyon finom csemege!!
Haluskáné Cs. Magdolna receptje.
20 dkg liszt
1/3 csomag sütőpor
5 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg porcukor
1 tojássárga
igény szerint tejföl
Barna tészta:
40 dkg liszt 10 dkg porcukor 2/3 csomag sütőpor 10 dkg margarin 2 tojássárga 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor igény szerint tejföl a nyújthatósághoz Krém: 4 csomag csokoládés pudingpor 1,2 liter tej 25 dkg porcukor 25 dkg margarin 3 evőkanál Nutella |
Díszítés:
csokireszelék
A barna tészta hozzávalóiból könnyen nyújtható tésztát gyúrunk, majd kettéosztjuk, kinyújtjuk, és egy közepes méretű tepsi tetején megsütjük pár perc alatt, de érdemes a tésztát megszurkálni villával, hogy ne púposodjon fel. Ugyanígy elkészítjük a sárga tésztát is, majd kihűtjük.
A krémhez a pudingport felfőzzük a tejjel, majd ha teljesen kihűlt, belekeverünk Nutellát. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd legvégül a pudingos krémmel is összedolgozzuk.
Rétegezés:
barna tészta
krém
sárga tészta
krém
barna tészta
krém
A tetejét pedig csokireszelékkel díszítjük.
Nagyon finom csemege!!
Haluskáné Cs. Magdolna receptje.
Forrás itt található: