Megosztás
Az egyik legízletesebb sütemény, ami csodásan mutat és még csak sütni sem kell.
Hozzávalók a laphoz:
10 dkg vaj
3 evőkanál almalé
A krémhez:
50 dkg mascarpone 5 dl habtejszín 2 tasak habfix 2 evőkanál tejföl 2 tasak vaníliás cukor 2 evőkanál porcukor 3 evőkanál kókuszreszelék A tetejére: 15 dkg áfonya 3 evőkanál cukor 1 tasak zselatin |
Elkészítése:
A kekszet apróra törjük és a vajjal és gyümölcslével jól összedolgozzuk, majd egy lekapcsolható oldalú tortaformába nyomkodjuk. Ezt követően a habot felverjük és hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a habfixet. A mascarponét összedolgozzuk a cukorral, a tejföllel és a vaníliás cukorral. Majd összekeverjük a habbal és a tészta tetejére halmozzuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a zselét. Az áfonyát megmossuk, majd pépesítjük, összekeverjük a cukorral és az előírás szerint feloldjuk benne a zselatint. Mikor a habos-túrós krém már eléggé lehűlt és megszilárdult, a tetejére öntjük és visszatesszük a hűtőszekrénybe még legalább egy órára. Vizes késsel szeleteljük.
A kekszet apróra törjük és a vajjal és gyümölcslével jól összedolgozzuk, majd egy lekapcsolható oldalú tortaformába nyomkodjuk. Ezt követően a habot felverjük és hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a habfixet. A mascarponét összedolgozzuk a cukorral, a tejföllel és a vaníliás cukorral. Majd összekeverjük a habbal és a tészta tetejére halmozzuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a zselét. Az áfonyát megmossuk, majd pépesítjük, összekeverjük a cukorral és az előírás szerint feloldjuk benne a zselatint. Mikor a habos-túrós krém már eléggé lehűlt és megszilárdult, a tetejére öntjük és visszatesszük a hűtőszekrénybe még legalább egy órára. Vizes késsel szeleteljük.
Forrás itt található: