Megosztás
Ha szereted a hagyományos ízeket, ezért a sütiért odaleszel!
35 dkg liszt
20 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
25 dkg vaj
1 teáskanálnyi sütőpor
5 db nagy alma
1 teáskanálnyi fahéj
1 tojás sárgája
Elkészítése:
A lisztet, a cukor felét, a vajat, a sütőport és a vaníliás cukrot összekeverjük, hozzáadunk 1 dl hideg vizet és jól összegyúrjuk. Majd kettőbe osztjuk a tésztát. Egy nagyobb és egy kisebb darabra lesz szükségünk. A nagyobb darabot kinyújtjuk és kivajazott tepsibe tesszük. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, hozzáadjuk a maradék cukrot és az őrölt fahéjt. Ezt rásimítjuk a tészta tetejére.
|
A maradék tésztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, vagy
darabokra csipkedjük és ezzel borítjuk be az alma tetejét. A
tojássárgájával megkenjük a tészta tetejét és 25 percen át sütjük 180
fokon, majd szeleteljük.
Forrás itt található: