Borzas almás – a nagyikám receptje szerint, igazi házi finomság, ennél jobb almás süti nincs!


Megosztás

 

 




Ha szereted a hagyományos ízeket, ezért a sütiért odaleszel!

Hozzávalók:
35 dkg liszt
20 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
25 dkg vaj
1 teáskanálnyi sütőpor
5 db nagy alma
1 teáskanálnyi fahéj
1 tojás sárgája


Elkészítése:
A lisztet, a cukor felét, a vajat, a sütőport és a vaníliás cukrot összekeverjük, hozzáadunk 1 dl hideg vizet és jól összegyúrjuk. Majd kettőbe osztjuk a tésztát. Egy nagyobb és egy kisebb darabra lesz szükségünk. A nagyobb darabot kinyújtjuk és kivajazott tepsibe tesszük. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, hozzáadjuk a maradék cukrot és az őrölt fahéjt. Ezt rásimítjuk a tészta tetejére.

A maradék tésztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, vagy darabokra csipkedjük és ezzel borítjuk be az alma tetejét. A tojássárgájával megkenjük a tészta tetejét és 25 percen át sütjük 180 fokon, majd szeleteljük.

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!


Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...