Kávés krémes diós szelet

KÉP






A piskótához:
6 tojás
20 dkg porcukor
25 dkg vagdalt dió
6 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor

A krémhez:

1,5 dl feketekávé
4,5 dl tej
6 púpozott evőkanál liszt
30 dkg porcukor
30 dkg vaj

A tetejére:

10 kg kristálycukor
15 dkg vagdalt dió
2,3 dkg zsír

Az egész tojásokat a cukorral elektromos keverőgéppel kb. 8 percig habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük. A habosra kevert masszába óvatosan beleforgatjuk egy fakanál segítségével és a durvára vágott diót is. Egy 25 × 39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát beleöntjük és egyenletesen elsimítjuk a tetejét. 180°C-on megsütjük.

A krémhez a tejet, a kávét és a cukrot összekeverjük a liszttel, csomómentesre keverjük, majd felfőzzük. A kihűlt kávés péphez keverjük a margarint, és jól kihabosítjuk.
A grillázshoz a tetejére a diót durvára vágjuk, a kristálycukrot egy serpenyőben felolvasztjuk, majd rászórjuk a diót és összekeverjük. Zsírozott tányérra öntjük, majd amikor kihűlt, összetörjük. Célszerű előző nap elkészíteni.
A kihűlt diós piskótát kettévágjuk, a kihűlt krém felét a két tésztalap közé simítjuk, a másik fele krémet a 2. lapra. A sütemény tetejét apróra tört grillázzsal megszórjuk.

Vass Lászlóné receptje.

Oszd meg te is!


Forrás és még több receptek:
http://webcukraszda.hu/kaves-kremes-dios-szelet/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...