Rákellenes hatása mellett még ennyi mindenre jó a hagyma







A hagymának az egészségre gyakorolt jó hatásairól már több alkalommal is cikkeztünk, ám eddig nem volt szó arról, hogy a zöldség meggátolja a rákos sejtek szaporodását, szabályozza a vérkeringést és felveszi a harcot a cukorbetegséggel is.


A hagyma által tartalmazott antioxidánsok jó eséllyel szállnak szembe a gége-, a nyelőcső-, a vastagbél-, és a prosztatarákkal. Egy nemrégiben közzétett, patkányokon végzett kutatás szerint a hagyma csökkenti a rákos sejtek szaporodását, és a megelőzésben is jelentős szerepet játszik. A maximális hatás érdekében jó tudni, hogy a lilahagyma több antioxidánst tartalmaz, mint a vöröshagyma, és egyéb antioxidánsokban gazdag élelmiszerekkel fogyasztandó, lehetőleg nyersen.


A teljes cikk itt található:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...