Gyógyítsuk házilag a kéz ízületi gyulladását







Az ízületi gyulladás a csontozatot támasztó porcok funkcióját változtatja meg. Egy elég gyakran előforduló betegség, és bizony nagyon meg tudja keseríteni mindennapjainkat. Mivel kezeink, mozgásunk, fogásunk, tapintásunk nap mint nap nélkülözhetetlen jó, hogyha védjük és óvjuk őket.


Nézzünk 4 otthoni praktikát az ízületi gyulladás tüneteinek enyhítésére.

Méz és fahéj

Minden reggel éhgyomorra fogyasszunk el egy evőkanál mézben elkevert fél kávéskanál fahajat. A méz fertőtlenít a fahéj pedig antioxidáns, keverékük segít ellazítani, megnyugtatni az izmokat.

Olívaolaj

Az olívaolaj főzéshez, étkezéshez való használata is igencsak jó hatással van az ízületi gyulladás enyhítésére, hiszen a benne található speciális vegyület megakadályozza a gyulladást okozó enzimek termelődését. Helyileg is alkalmazhatjuk: melegítsünk fel egy kanál olívaolajat és cseppentsünk bele levendula illóolajat, majd masszírozzuk bele a gyulladt kézfejbe. Nyugtató, lazító hatása van.

Burgonya

Kiváló antioxidáns és gyulladáscsökkentő. Egy-két jól megmosott burgonyát héjastól vágjunk vékony szeletekre, majd egy éjszakán át áztassuk vízben. Majd reggel szűrjük le, és igyuk meg a levet éhgyomorra. Fogyasszuk a levet napi szinten, csökkenti a fájdalmat és rugalmasabbá teszi az ízületeket. Csírázott burgonyát ne használjunk, és cukorbetegek kerüljék ezt a módszert.


Fokhagyma

A benne található allicin segít megakadályoznia betegség tüneteit okozó mikroorganizmusok fejlődését. Rendszeres fogyasztása ajánlott akár főve, akár nyersen, de emellett a következő tinktúra kiváló szer az ízületi gyulladás csökkentésére. Néhány gerezd szétzúzott fokhagymát mustárolajon melegítsünk fel, majd várjuk meg míg langyos lesz, és kezdjük el vele óvatosan masszírozni az ízületeket.


Ha hasznosnak találtad nyomj egy LIKE-t is!

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...