Házi kifli


Ajánld ismerőseidnek! 





Hozzávalók
35 dkg finomliszt
2,5 dl tej
2,5 dkg friss élesztő
2,5 dkg olvasztott vaj
1 tk só
A tetejére:
1-2 ek langyos tej

Elkészítése

Az élesztőt elmorzsoljuk,cukros,1 dl langyos tejben felfuttatjuk.
A liszttel elkeverjük a sót,hozzá adjuk a megkelt élesztőt és a többi tejjel eldolgozzuk.
Utolján a langyos vajjal szép fényesre dagasztjuk.
Enyhén lisztezett munkalapra tesszük.
Két cipóra osztjuk.
Kör alakúra kinyújtjuk,4 cikkre vágjuk.

A cikk felső felétől lefelé,még vékonyabbra nyújtva feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük.
210 fokra melegítjük a sütőt.
A sütő aljába egy edényben vagy tepsiben vizet teszünk.
A kifliket lekenjük langyos tejjel és 15 perc alatt megsütjük.
A kifli kelesztést nem igényel,elég annyi,míg a sütő bemelegszik.



Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...