Hozzávalók
20×30 cm-es tepsihez
30 dkg finomliszt
10 dkg zsír
8 dkg porcukor
1 db tojás
½ dl tej
1 dkg szalalkáli
A krémhez:
3 dl tej 3 ek finomliszt 20 dkg cukor 2 dl habtejszín 5 gramm zselatin + ½ dl víz 1 db citrom reszelt héja és leve |
Elkészítése
A lapok készítése:
A szalalkálit a tejben feloldjuk és a többi hozzávalókkal együtt összegyúrjuk.
4 lapot sütünk a tepsi hátoldalán,amit vékonyan lekenünk étolajjal vagy zsírral.
180 fokra melegített sütőben egyenként kisütjük.
Kb 5 perc
Krém készítés:
A tejet a liszttel,cukorral csomómentesre keverjük.
Felfőzzük,majd kihűtjük.
A zselatint langyos vízben feloldjuk.
Elektromos keverővel a tejszínt kemény habbá verjük.
A kihűlt besamelhez hozzá keverjük a citrom levét és a háját.
Kisebb adagokban a tejszínt is hozzá keverjük,végül a feloldott,kihűlt zselatinnal habosra keverjük.
Hűtőben lehűtjük és a lapokat betöltjük.
Hűtőbe tesszük ,2 óra múlva már szeletelhető is.
Olyan finom,puha,üde krémes sütemény,hogy elolvad a szájban.
Jó étvágyat kívánok hozzá
Forrás itt található: