Hozzávalók
A diós piskótához:
6 db tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
10 dkg durvára vágott dió
A krémhez:
5 dl tej 5 dkg gríz 25 dkg margarin 15 dkg porcukor 10 dkg (darált vagy durvára vágott) dió 5 dkg étcsokoládé |
Elkészítése
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához adunk 4 kanál kristálycukrot, a fehérjéhez pedig 2 evőkanál cukrot. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaóport, majd beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a diót. Jól elkeverjük, majd a habbá vert tojásfehérjét óvatosan összeforgatjuk vele. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
A tejben a grízt megfőzzük, kihűtjük, majd a habosra kikevert porcukros margarinhoz adjuk. Beletesszük a diót is, és jól összedolgozzuk.
A krémet egyenletesen rákenjük a kihűlt tésztára, majd megszórjuk csokireszelékkel. Tetejét ízlés szerint díszíthetjük dióval.
Forrás itt található: