Ünnepi csokoládés diótorta – Még akár Karácsonyra is el tudom képzelni!







Hozzávalók
6 tojás
6 evőkanál víz
12 evőkanál cukor
10 evőkanál liszt
3 evőkanál darált dió
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor



A krémhez:
25 dkg porcukor
30 dkg vaj
2 tojás
6 dkg cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál tejpor
20 dkg vágott dió
15 dkg tejcsokoládé
1 teáskanál instant kávépor
3 evőkanál tej
rumaroma

A tetejére:
15 dkg vágott dió


Elkészítése
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. Ha megfelelő állagú, beledolgozzuk a vizet, a cukrot és egyenként a tojások sárgáját. A lisztet, a sütőport, a darált diót, a kakaóport hozzáadjuk, jól belekavarjuk. Sütőpapírral bélelt sütőformába kanalazzuk a tésztát és 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. Ha megsült, kihűtjük, majd három részre vágjuk. Megcsináljuk a krémet. A vajat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejport és a kakaóport. A csokoládét felolvasztjuk, a tejet hozzákeverjük és kihűtjük, majd a krémhez adjuk. A darált diót, a kávéport is belekeverjük, rumaromával ízesítjük. A tésztát megkenjük a krémmel, majd a külsejét is bevonjuk vele. A vágott dióval díszítjük, ízlés szerint bonbonokkal, csokoládéval is dekorálhatjuk.


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...