Hozzávalók
6 tojás
6 evőkanál víz
12 evőkanál cukor
10 evőkanál liszt
3 evőkanál darált dió
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor
A krémhez:
25 dkg porcukor 30 dkg vaj 2 tojás 6 dkg cukrozatlan kakaópor 3 evőkanál tejpor 20 dkg vágott dió 15 dkg tejcsokoládé 1 teáskanál instant kávépor 3 evőkanál tej rumaroma A tetejére: 15 dkg vágott dió |
Elkészítése
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. Ha megfelelő állagú, beledolgozzuk a vizet, a cukrot és egyenként a tojások sárgáját. A lisztet, a sütőport, a darált diót, a kakaóport hozzáadjuk, jól belekavarjuk. Sütőpapírral bélelt sütőformába kanalazzuk a tésztát és 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. Ha megsült, kihűtjük, majd három részre vágjuk. Megcsináljuk a krémet. A vajat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejport és a kakaóport. A csokoládét felolvasztjuk, a tejet hozzákeverjük és kihűtjük, majd a krémhez adjuk. A darált diót, a kávéport is belekeverjük, rumaromával ízesítjük. A tésztát megkenjük a krémmel, majd a külsejét is bevonjuk vele. A vágott dióval díszítjük, ízlés szerint bonbonokkal, csokoládéval is dekorálhatjuk.
Forrás itt található: