Kekszes almás







Hozzávalók
40 dkg háztartási keksz
10 dkg vágott dió
10 dkg vaj
2,5 dl tej
2 evőkanál cukrozatlan cukor




A töltelékhez:
1 kg alma
2 teáskanál őrölt fahéj
3 evőkanál cukor
2 evőkanál gríz
habtejszín vaníliaaroma


Elkészítése
A meghámozott almát lereszeljük, a cukorral, a fahéjjal egy edénybe tesszük, 10 percen át főzzük, majd ha feldobja a levét, hozzáadjuk a grízt. Levesszük a tűzről és lefedjük. A kekszet apróra tördeljük, vagy ledaráljuk. A vajat, a tejet és a cukrot egy edénybe tesszük, felforraljuk, majd belekeverjük a kekszet és a diót. 24 x 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a kekszes réteget, rákanalazzuk az almát és 180 fokos sütőben 15 percen át sütjük. A tepsiben hagyjuk hűlni, majd felszeleteljük. Tejszínhabbal, vaníliapudinggal tálaljuk, diódarabokkal díszíthetjük.


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...