Hozzávalók
40 dkg háztartási keksz
10 dkg vágott dió
10 dkg vaj
2,5 dl tej
2 evőkanál cukrozatlan cukor
A töltelékhez:
1 kg alma 2 teáskanál őrölt fahéj 3 evőkanál cukor 2 evőkanál gríz habtejszín vaníliaaroma |
Elkészítése
A meghámozott almát lereszeljük, a cukorral, a fahéjjal egy edénybe tesszük, 10 percen át főzzük, majd ha feldobja a levét, hozzáadjuk a grízt. Levesszük a tűzről és lefedjük. A kekszet apróra tördeljük, vagy ledaráljuk. A vajat, a tejet és a cukrot egy edénybe tesszük, felforraljuk, majd belekeverjük a kekszet és a diót. 24 x 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a kekszes réteget, rákanalazzuk az almát és 180 fokos sütőben 15 percen át sütjük. A tepsiben hagyjuk hűlni, majd felszeleteljük. Tejszínhabbal, vaníliapudinggal tálaljuk, diódarabokkal díszíthetjük.
Forrás itt található: