Hozzávalók
30 dkg vágott dió
40 dkg Nutella
A habhoz:
6 tojásfehérje
6 evőkanál cukor
4 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál darált dió
1 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
A krémhez:
8 dl tej 6 tojássárgája 3 tasak vaníliás pudingpor 2 evőkanál liszt 30 dkg cukor 40 dkg vaj másfél evőkanál Nutella 6 dkg darált dió |
Elkészítése
A vágott diót 25 x 35 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A lisztet, a cukrot, a zsemlemorzsát és a sütőport összekeverjük, a habhoz adjuk, elsimítjuk a dión és közép meleg sütőben nagyjából 15 percen át sütjük. Mikor megsült, tálcára borítjuk a tésztát, így a diós része lesz felül, a Nutellát rákenjük. A pudingport és a lisztet összekeverjük, felöntjük a tejjel és besűrűsödésig főzzük. Mikor levesszük a tűzről, a tojássárgákat egyenként belekeverjük, közben habverővel folyamatosan kavargatjuk, majd a cukrot is hozzákeverjük. Fóliával letakarjuk és hagyjuk kihűlni. A vajat kikavarjuk és kanalanként hozzáadjuk a kihűtött pudingkrémet, jól összekeverjük. A krémet kettőbe osztjuk, az egyik adagba keverjük a másfél evőkanál Nutellát és a 6 dkg darált diót. A krémet a Nutellás rétegre simítjuk, erre kerül a pudingkrém másik fele. Csokoládéreszelékkel megszórjuk és már szeletelhetjük is.
Forrás itt található: