Varázslatos túrógombóc – ha így készíted, a siker nem marad el!! A túrógombóc nem bonyolult étel, könnyedén megcsinálhatod! A család rajongani fog érte!

Hozzávalók
50 dkg tehéntúró,
13 dkg búzadara,
2 tojás,
1 csapott evőkanál cukor,
1/2 kávéskanál só,
2 dl tejföl,
6 dkg zsír,
6 dkg zsemlemorzsa,
a kifőzővízbe 1 dkg só.


Elkészítése
A túrót enyhén megsózzuk, hozzáadjuk a cukrot és fakanállal vagy tiszta kézzel jói meggyúrjuk. Ráütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a búzadarát, és keveréssel, nagyon jól eldolgozzuk. Legalább egy órán át letakarva pihentetjük. Egy 4-5 literes lábas háromnegyed részéig vizet készítünk, felforraljuk.

 A pihentetett tésztából lisztezett, tiszta papírra vagy műanyag tálcára 16 kis halmot rakunk, és enyhén lisztes tenyérrel szabályos gombócokat gömbölyítünk. A gombócokat az erősen forrásban levő vízbe tesszük, a lábast többször megrázogatjuk; amint a víz felforrt, a meleget mérsékeljük; a gombócokat lassan, egyenletesen főzzük 15 percig, amíg az ujjunk hegyével megérintve jó puhának nem érezzük. Ha nincs gyakorlatunk a megítélésben, 15 perc múlva emeljünk ki egy gombócot, vágjuk ketté, úgy állapítsuk meg, hogy átfőtt-e. Ekkor szűrőkanállal egyenként kiszedjük, jól lecsurgatjuk, melegített tálra tesszük. Meleg tejföllel leöntjük, és forró pirított morzsát szórunk rá. A morzsát azalatt pirítjuk, amíg a gombócok főnek. Ne szedjük a gombócokat a pirított morzsába, mert a morzsa erősen nedvszívó és a gombócot megkeményíti.

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...