Almás fahéja csábítás – sütés nélkül! Finom és nagyon dekoratív!








 Aki szereti az almás sütit, ezért rajongani fog! Nem kell sütni, így pillanatok alatt összedobható!

Hozzávalók
1,8 kg alma
30 dkg háztartási keksz (kb. 40 db)
35 dkg cukor
4 tasak vaníliás pudingpor
6,5 dl víz
15 dkg mazsola
1 teáskanál őrölt fahéj
pár csepp rumaroma
csipetnyi só

Elkészítése
A cukrot 5 dl vízzel egy edénybe tesszük és főzni kezdjük. A meghámozott almát felszeleteljük és mikor a cukros víz elkezd sziruppá válni, hozzáadjuk. A pudingporokat feloldjuk a maradék 1,5 dl vízben, görcsmentesre keverjük és az almához öntjük. Főzzük 2-3 percig, de folyamatosan kavargatjuk. 

Amikor elkészült, hozzáadjuk a mazsolát, a csipetnyi sót és a fahéjt, majd összekeverjük. Mély tálba rakunk egy sor kekszet, majd rákenünk egy bőséges adag almás krémet. Így halmozzuk egymásra az alapanyagokat, amíg el nem fogynak. A tetejét almás réteggel fedjük be. Miután elkészül pár órára hűtőbe tesszük és szeletelhetjük


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...