Ördögpirula







Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg finomliszt
1 csg sütőpor
2 db tojás
5 csapott ek porcukor
6 ek tej
1 ek étolaj
A sütéshez:
½ liter étolaj

Elkészítése
A tojásokat a cukorral,étolajjal jól kikeverjük,hozzá adjuk a tejet is.
A lisztet a sütőporral elkeverjük és hozzá gyúrjuk a kikevert masszához.
Kis golyókat formázunk belőle.
Nem túl forró olajban ,fedő alatt szép arany sárgára kisütjük.
Közben megfordítjuk.
Lassú tűznél süssük,hogy átsüljön.



Sütés közben a kis golyók duplájára nőnek.
Még melegen fahéjas porcukorba forgatjuk.
Tálalhatjuk + baracklekvárral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hasonlítanám a fánkhoz,nagyon finom,könnyű

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...