Pilóta keksz – megcsináltam dupla adagból







Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
15 dkg cukor
1 evőkanál sötét kakaó
1 tojás
1 csipet só
25 dkg vaj
15 dkg cukor


A krémhez:
2 evőkanál liszt
1 evőkanál keményítő
1 evőkanál kakaópor
1 tábla étcsokoládé
2 dl tejszín
5 dkg vaj
1 tojás


Elkészítése

Összegyúrjuk a tésztához a lisztet szódabikarbónával, cukorral, tojással, sóval és vajjal. Kétfelé vesszük a masszát. Hozzágyúrjuk az egyikhez a kimaradt kakaót. Mi­nimum 1 órára hideg helyre tesszük pihenni.

Elkeverjük a krémhez a tojást cukorral, liszttel, keményítővel és kakaóval. Hozzáadjuk a tej­színt és elkezdjük főzni. Mikor már kezd besűrűsödni, beletör­deljük a csokoládét és beletesszük a vajat. Jó alaposan kihűt­jük a krémet.

Kinyújtjuk a tésztát. Kiszag­gatjuk tetszőleges formára (a te­tejét díszíthetjük másféle szag­gatóval is).
Készre sütjük a kekszet 180 fokos sütőben körülbelül 10 perc alatt.
Összeragasztunk egy fehér és egy barna korongot a kihűlt krémmel.

A minta megoldható—egy kisebb pogácsa szaggató jó a közepéhez, aztán villával szurkálunk csóvákat, de lehet más minta is. Nézzetek körül, biztos van olyan poharatok (pl.talpas) melynek mintás az alja. Rányomjuk és kész. A csóvákat megoldhatjuk derelye vágóval is.

Jó étvágyat 


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...