Diós ischler – Ki ne szeretné ezt a nagyszerű édességet







Hozzávalók:
 35 dkg liszt
15 dkg darált dió
25 dkg porcukor
22 dkg margarin
1 csomag sütőpor
3 ek. rum

Valamit:

lekvár

10 dkg csokoládé


Elkészítése

A liszttel elkevert sütőport eldolgozzuk a margarinnal, és a porcukorral.
Hozzáadjuk a darált diót, a rumot, és átgyúrjuk.
Lisztezett deszkán 4-5mm vastag lappá nyújtjuk, majd köröket szaggatunk belőle.Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.


a kihűlt diós korongokat párosával, tetszés szerinti lekvárral összeragasztjuk.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a diós ischler tetejét.


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...