Hozzávalók:
8-10 dkg nutella
10 dkg darált háztartási keksz
15 dkg darált mogyoró
5 dkg porcukor
5 ek víz
5 dkg csokoládé
A bevonathoz:
kb. 20 dkg csokoládé
2-3 evőkanál durvára tört mogyoró
Elkészítése
A vízből és a porcukorból szirupot főzünk. Hozzáadjuk a kekszet és a mogyorót, majd belekeverjük a vízgőz felett megolvasztott csokoládét. Végül a gázról lehúzva hozzáadjuk a nutellát is. Annyit, hogy kókuszgolyó massza állaga legyen. |
Hűtőbe tesszük, hogy formázhatóvá hűljön, majd vizes kézzel golyókat formázunk belőle.
A golyókat egy tálcán hűtőbe tesszük.
Ha a golyók kihűltek, vízgőz felett felolvasztott csokoládéba mártjuk őket.
Sütőpapírra tesszük és megszórjuk a mogyoróval. Ha a csokoládé megdermedt hűvös helyen tároljuk.
Ezek a finom mogyorós bonbonok ajándékba is adhatóak. Nincs is jobb egy kis házi készítésű bonbonnál.
Forrás itt található: