Hozzávalók:
a tésztához:
6 tojás
6 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
2 tasak vaníliás cukor
1 teáskanálnyi sütőpor
A krémhez:
5 dl tej
6 evőkanál gríz
15 dkg cukor
15 dkg vaj
25 dkg kókuszreszelék
5 dkg fehér csokoládé
A tetejére:
3 dl habtejszín
1 tasak habfix
1 evőkanál porcukor
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg fehér csokoládé
Elkészítése
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral krémesre kavarjuk, majd a többi alapanyagot is hozzáadjuk. Ezt követően beleforgatjuk a tojáshabot, óvatosan, hogy ne törjön és kivajazott sütőformába öntjük. 180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük.Közben elkészítjük a krémet. |
A vajat a cukorral krémesre keverjük, majd a grízt is hozzáadjuk és felöntjük a tejjel. Simára keverjük és kis lángon főzni kezdjük. Mikor krémessé válik hozzáadjuk a kókuszreszeléket is és még pár percen át főzzük. A csokoládét apró darabokra törjük és belekeverjük a meleg krémbe, így kissé megolvad. Folyamatos kevergetés mellett kihűtjük. A megsült piskótát háromba vágjuk és megkenjük a krémmel. A habot felverjük, hozzáadjuk a habfixet, belekeverjük a cukrot és a kókuszreszelék felét, majd az apróra tördelt, vagy lereszelt csokoládét. Ezzel vonjuk be a süteményt. A maradék kókuszreszelékkel megszórjuk és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
Forrás itt található:
Forrás itt található: