Hozzávalók:
25 dkg vaj
20 dkg cukor
2 teáskanál vaníliakivonat
3 tojás
50 dkg liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 dl tej
18 dkg étcsokoládé
A csokis krémhez:
44 dkg tejcsokoládé 1,3 dl tejszín A karamelles krémhez: 38 dkg karamell 10 dkg mogyoró fél teáskanál só |
Elkészítése
A cukrot, a vajat és a vaníliakivonatot egy tálba tesszük és robotgéppel krémesre keverjük. A tojásokat is egyenként belekeverjük, majd a liszt felét, a kakaóport és a tejet. Amikor összekevertük, hozzáadjuk a megmaradt lisztet. A csokoládét felolvasztjuk és kihűtjük, hozzákeverjük. A tésztából négy lapot sütünk. Kiolajozott sütőformában elosztjuk a tésztát és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. A csokoládét apróra vágjuk, hozzáadjuk a tejszínt és felolvasztjuk. A karamellt meglangyosítjuk, belekeverjük a mogyorót és a sót. A tésztára először csokoládékrémet kenünk, majd mogyorós karamellt és így rétegezzük, a tetejére is hagyjunk egy adagot. Rögtön szeletelhetjük.
Forrás itt található: