Ha finom és gyors tortát szeretnék az asztalra varázsolni, csak úgy, mert például tavasz van, és röpköd a szívünkben a boldogság, készítsük el az alábbi tortát. Bárkit levehetünk a lábáról vele.
Elkészítése
Válasszuk szét a tojásfehérjéket, és verjünk belőle habot, majd keverjük hozzá a cukrot. A sárgájához adjuk hozzá a sót, majd keverjük hozzá a habbá vert fehérjét. Kanalazzuk hozzá a lisztet apránként, majd a vaníliás cukrot és az olajat.
Az egészet töltsük egy kivajazott tepsibe. Szórjuk a kakaót a tetejére, és egy villa segítségével keverjünk bele különböző alakzatokat. Süssük negyven percig, majd tegyünk rá porcukor vagy csokoládé bevonatot.
Ez utóbbihoz 75 gramm olvasztott étcsokoládét keverjünk el két kanál vajjal, és tegyük a torta tetejére.
Forrás itt található:
Hozzávalók
8 tojás, 3 csésze liszt, 2 csésze cukor, 4 evőkanál kakaó, 10 evőkanál olaj, 1 tasak vaníliás cukor, csipetnyi só. |
Elkészítése
Válasszuk szét a tojásfehérjéket, és verjünk belőle habot, majd keverjük hozzá a cukrot. A sárgájához adjuk hozzá a sót, majd keverjük hozzá a habbá vert fehérjét. Kanalazzuk hozzá a lisztet apránként, majd a vaníliás cukrot és az olajat.
Az egészet töltsük egy kivajazott tepsibe. Szórjuk a kakaót a tetejére, és egy villa segítségével keverjünk bele különböző alakzatokat. Süssük negyven percig, majd tegyünk rá porcukor vagy csokoládé bevonatot.
Ez utóbbihoz 75 gramm olvasztott étcsokoládét keverjünk el két kanál vajjal, és tegyük a torta tetejére.
Forrás itt található: