Sütés nélküli epres túrótorta – mennyei krémes élvezet, ennek a sütinek te sem tudsz ellenállni!












Hozzávalók a laphoz:

30 dkg oreo keksz
7 dkg vaj

A krémhez:

50 dkg tehéntúró
1 dl epres joghurt
1 dl habtejszín
1 tasak habfix
3 evőkanál méz
10 dkg eper
1 tasak zselatin


Elkészítése:

A kekszet összetörjük és két részre osztjuk, a nagyobb adagba keverjük a szoba-hőmérsékletű vajat, ezt követően sütőpapírral bélelt, lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A túrót egy villával összetörjük és hozzákeverjük a joghurtot és a mézet. A zselatint az előírás szerint feloldjuk és belekeverjük. 


A habot felverjük, hozzáadjuk a habfixet és óvatosan hozzákeverjük, ezt követően a felszeletelt epret is beletesszük. A krémet ráhalmozzuk a kekszre. A félretett kekszet a tetejére szórjuk, egy kicsit megnyomkodjuk, hogy belesimuljon a krémbe és 2-3 órára hűtőbe tesszük. Ezután lekapcsoljuk a sütőforma oldalát és már kínálhatjuk is.

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...