Pudingos-gesztenyés szelet







Hozzávalók:
Tészta:

60 dkg liszt
20 dkg margarin
15 dkg cukor
1 csomag szalalkáli
1 dl tej
2 tojás
1 evőkanál színes aroma (vérnarancs, meggy, vagy meggybefőtt leve)
Krém:
2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
cukor ízlés szerint
15 dkg margarin
20 dkg porcukor
25 dkg gesztenyemassza
Csokimáz:
15 dkg tortabevonó
1 evőkanál olaj


Elkészítése
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsolom. A cukrot és a tojást összekeverem a langyos tejben feloldott szalalkálival. Felezem a keveréket, a felébe beleteszem az aromát (csak a színe miatt). Rétestészta keménységűre gyúrom, majd a külön kigyúrt gombócokat kettéosztom. Összesen négy gombóc lesz, két sima és két színes. Késfok vastagra nyújtom és sütőlapon megsütöm, kb. 10-15 perc alatt. 


A krémhez a pudingot a tejjel és a cukorral simára keverem, felfőzöm, majd hűlni hagyom. A margarint a porcukorral habosra keverem és a kihűlt pudinghoz adom. 2/3 részét összekeverem a gesztenyemasszával. Felváltva kenem a tésztára.

Összeállítás:
1 sor sima tészta, 1 sor gesztenyés massza, 1 sor színes tészta, 1 sor puding, 1 sor színes tészta, 1 sor gesztenyés massza, 1 sor sima tészta, a tetejére pedig csokimáz.
Vass Lászlóné receptje.


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...