Mézes diótorta








Tészta:
6 tojás
25 dkg porcukor
3 evőkanál méz
10 dkg vagdalt dió
15 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor

Krém:

 3 dl tej
3 evőkanál liszt
20 dkg margarin
20 dkg porcukor

Díszítés:
apróra vágott pirított dió
csokoládé

A 6 tojássárgáját 25 dkg porcukorral és 3 evőkanál mézzel jól kikeverjük, hozzáadunk 10 dkg vagdalt diót, 15 dkg lisztet, fél csomag sütőport, és jól összekeverjük. Végül beleforgatjuk a 6 tojásfehérje jó keményre vert habját. 160-180°C-on lassan sütjük kb. 30 -35 percig.
Aki nem szereti a diót, ki lehet hagyni, akkor összesen 25 dkg liszt kell bele.
A krémhez a tejből a liszttel besamelt főzünk, kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a két krémet jó habosra keverjük és ezzel töltjük meg a süteményt. A tetejére is hagyjunk 1/3 részt. Tetszés szerint díszítjük. Én apróra vágott pirított dióval szórtam meg és csokoládéval díszítettem.
Jó étvágyat!
Réti Andrásné Judit receptje.


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...