Hozzávalók:
8 csirkecomb (alsó, felső ízlés szerint)
1 lilahagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 csilipaprika
2 piros paprika
40 dkg paradicsom (konzerv is jó)
15 dkg füstölt sonka
1 teáskanál őrölt paprika
1 tyúkhúsleveskocka
1-2 babérlevél
friss zöldpetrezselyem
só, bors
olaj
Elkészítése:
A hagymát felaprítjuk és kevés olajban dinsztelni kezdjük, amikor üveges, hozzáadjuk a húsokat is és mindkét oldalukat 2-3 percig pirítjuk és egy tányérra tesszük. A sonkát felszeleteljük, a csilit és a paprikát is megtisztítjuk, felvagdossuk és hozzáadjuk, majd a zúzott paradicsomot és felforraljuk. Fűszerezzük és visszatesszük a húsokat, lassú tűzön, fedő alatt megfőzzük. Ha szükséges, egy kevés vizet is önthetünk alá. Mikor már majdnem kész, megszórjuk a felaprított petrezselyemzölddel, rizzsel kínáljuk. |
Forrás itt található: