Hozzávalók:
20 dkg kakaós keksz (oreo)
8 dkg sótlan vaj
1,5 dl tejszín
20 dkg étcsokoládé
15 dkg tejcsokoládé
40 dkg mascarpone
50 dkg ricotta
18 dkg porcukor
5 tojás
A tetejére:
5 dkg csokoládéreszelék
Elkészítése:
A kekszet ledaráljuk és összedolgozzuk a vajjal, ezt követően egy 26 cm átmérőjű lekapcsolható oldalú sütőformát kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk. 10-15 percre hűtőbe tesszük. A kétféle csokoládét felolvasztjuk és hozzákeverjük a tejszínt, hagyjuk egy kicsit hűlni. A krémsajtot és a mascarponét egy tálba tesszük, belekeverjük a porcukrot, majd a tojások sárgáját. Amikor a csokoládé már csak langyos, hozzáadjuk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan összekeverjük a csokis krémmel, eloszlatjuk a kekszes alapon. 170 fokos sütőben 45-50 percen át sütjük. Majd hagyjuk kihűlni és eloszlatjuk a tetején a csokoládéreszeléket és már szeletelhetjük is.
Forrás itt található: