Túrótorta kicsit másként! Piskóta helyett kekszes alapra kerül a töltelék, csábító édesség!


Megosztás

 

 




Remek süti és nagyon gyorsan összedobható! A kicsik és nagyok kedvence!

Hozzávalók a laphoz:
30 dkg kakaós keksz
10 dkg vaj
10 dkg mandula
3 evőkanál tej

A krémhez:
80 dkg tehéntúró
2 dl tejföl
4 tojás
fél citrom reszelt héja
15 dkg cukor
1 vaníliarúd kikapart belseje
2 teáskanálnyi étkezési keményítő

A díszítéshez:
1 dl tejszínhab
2 evőkanál lekvár (ízlés szerint)

Elkészítése:
A kekszet apróra törjük és az őrölt mandulával együtt egy tálba tesszük, a vajat felolvasszuk és összedolgozzuk vele, majd hozzáadjuk a tejet is. Egy lekapcsolható oldalú tortaformát kivajazunk és belesimítjuk a kekszes masszát, 180 fokos sütőben 8-10 percig sütjük. Közben a túrót, a tejfölt és a cukrot egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Mikor krémessé vált hozzáadjuk a tojásokat is és a többi hozzávalót, majd újra összedolgozzuk. Ráhalmozzuk a kekszes alap tetejére és 40 percen át sütjük 180 fokon. Lehűtjük és lekvárral, tejszínhabbal díszítjük, így kínáljuk.

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!



Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...