Megosztás
Hétköznapokra és ünnepnapokra is elkészíthető finom desszert.
Hozzávalók:
A csokis piskótához:
12 dkg liszt
6 tojás
12 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor
2 dkg margarin
A gesztenyés krémhez:
20 dkg gesztenyemassza
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
1-2 evőkanál rum vagy rumaroma
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukor felével és az olvasztott margarinnal habosra kikeverjük. A fehérjét a cukor felével kemény habbá felverjük. A kakaóport a liszttel elkeverjük. A habbá vert tojásfehérjét hozzáadjuk a tojássárgás részhez, majd hozzászitáljuk a kakaós lisztet és óvatosan beleforgatjuk. Vigyázzunk, hogy a hab ne nagyon törjün össze. |
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180fokra
előmelegített sütőben megsütjük. Majd egy konyharuhára fordítjuk és
feltekerjük.
A puha margarint a porcukorral, és az áttört gesztenyepürével, valamint a rummal habosra keverjük.(ízlés szerint keverhetünk bele aszaltszilvát is)
A krém 2/3 részét a kihűlt kakaós piskótába töltjük, majd feltekerjük. A gesztenyekrémes tekercset a maradék krémmel díszítjük.
Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
A puha margarint a porcukorral, és az áttört gesztenyepürével, valamint a rummal habosra keverjük.(ízlés szerint keverhetünk bele aszaltszilvát is)
A krém 2/3 részét a kihűlt kakaós piskótába töltjük, majd feltekerjük. A gesztenyekrémes tekercset a maradék krémmel díszítjük.
Forrás itt található: