Megosztás
Pillanatok alatt elkészíthető, így ha hirtelen vendégeid érkeznek akkor is összedobhatod és fincsi édességet kínálhatsz. :)
Hozzávalók a laphoz:20 dkg háztartási keksz
1 evőkanál vaj
3 evőkanál tejszínhab
2 tasak vaníliás cukor
A krémhez:
3 banán 1 evőkanál citromlé 4 dl habtejszín 3 tasak vaníliás cukor 2 evőkanál porcukor A tetejére: 5 dkg apróra tört dió 5 dkg koktélcseresznye 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor, vagy csokoládéreszelék |
Elkészítése:
Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
A kekszet apróra
tördeljük, majd egy tálba tesszük és hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a
habot és a vajat és robotgéppel összedolgozzuk, majd egy tálba, vagy
sütőformába tesszük. Jól megnyomkodjuk, hogy összeálljon. A banánokat
összetörjük és egynegyedét félretesszük, a többihez hozzáadjuk a
citromlevet és elsimítjuk a kekszes alapon. A habot felverjük,
belekeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot és a maradék banánt és a
tetejére halmozzuk. A kakaóval, vagy csokoládéreszelékkel megszórjuk és
dióval, valamint koktélcseresznyével díszítjük. Lehűtjük és tálalhatjuk
is.
Forrás itt található: