Megosztás
A kókusz szerelmesei ezt a sütit meg kell csinálják, egyszerűen remek!
Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor
A kókuszos krémhez:
15 dkg mascarpone 20 dkg kókuszreszelék 3 evőkanál porcukor 9 evőkanál tejszínhab A vaníliás réteghez: 1 tasak vaníliás pudingpor 4 evőkanál cukor 0,5 dl tej 7 evőkanál tejszínhab |
A tetejére:
10 dkg csokoládéreszelék
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a kakaót, a lisztet és a sütőport is, majd összedolgozzuk a tojáshabbal és kivajazott tepsibe öntjük. 180 fokon sütjük 30 percen át. Mikor elkészült kettévágjuk és hagyjuk kihűlni. A mascarponét, a kókuszt és a cukrot összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a habot is és megkenjük vele az egyik piskótát,majd a másik piskótával óvatosan befedjük. Közben a pudingot a cukorral és a tejjel elkeverjük, megfőzzük és kihűtjük, majd beledolgozzuk a habot is és elkenjük a piskótán, majd rászórjuk a csokoládéreszeléket és lehűtjük.
Forrás itt található: