Eckler süti, amely kifejezetten gyorsan és egyszerűen elkészíthető


Megosztás

 


Kezdőknek is bátran ajánlom ezt a sütit, hiszen nincs vele sok gond, mégis garantáltan be lehet érte zsebelni az elismerést :-)

Hozzávalók:
2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
3,5 dl habtejszín
400 g édes keksz, vagy esetleg piskóta tallér

Bevonat:
45 g vaj
3 evőkanál tej
45 g kakaópor
150 g porcukor

Elkészítés:
Alaposan keverjük ki a tejet a pudingporral. Belekeverjük a hideg tejszínt.
Egy 23 cm X 30 cm-es tepsit kibélelünk a keksszel. Fontos, hogy teljes egészében befedje a tepsit, tehát lehet, hogy itt-ott le kell vágni a kekszekből.
A keksz tetejére ráöntjük a pudingos-tejszínes krémet.
Ez után megint keksz réteg következik, majd megint egy puding réteg. A tetejére keksz jöjjön.


Bevonat:
Mikróban megolvasszuk a vajat és belekeverjük a tejbe. Ehhez jön még a kakaópor és a porcukor. Összekeverjük őket. Kicsit híg mázat kapunk, amelyet a kekszes rétegre öntünk és szépen elsimítjuk. (Sokszor dupla adag bevonattal dolgozom).
Egy éjszakán át hűtőben tároljuk, majd jóízűen elfogyasztjuk.

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!




Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...