Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg liszt
3-4 evőkanál holland kakaópor
15 dkg margarin
8 dkg porcukor
2 tojássárgája
csipet só
fél csomag sütőpor
Töltelék:
1 tojásfehérje 8 dkg kókuszreszelék 5 dkg porcukor Díszítés: 5 dkg olvasztott étcsokoládé |
A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrok, majd pihentetem 10-15
percet. A töltelékhez a tojásfehérjéből a porcukorral habot verek, és
hozzáadom a kókuszhoz. Egy elég kemény masszát kapok, amiből vizes
kézzel kis gombócokat készítek, és egy órát hideg helyre teszem. A barna
tésztából 30 egyforma kis gombócot formálok, amit kilapítok, amikor a
kis kókuszgolyókat beleteszem, és a tésztával körbevonom. Sütőpapíros
sütőlapra sorakoztatom, egy kicsit távol egymástól, mert sütéskor
megnőnek. 180°C-os sütőben, kb. 20-25 percig sütöm. Amikor a golyók
kihűltek, a csokoládét felolvasztom, és a golyók tetejét becsíkozom
vele.
Domján Mária receptje.
Domján Mária receptje.
Forrás itt található: