Finom és mutatós, régen sokszor sütöttük ünnepekre készülve.
Hozzávalók
6 egész tojás,
10 dkg cukor,
14 dkg liszt,
1/2 dl víz,
Bevonat
20 dkg cukor,
4 dkg kakaó
Elkészítése
A tojássárgákat kevés liszttel és 1/2 dl vizel simára keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a cukrot, majd az elkevert tojássárgákat és utoljára megmaradt lisztet. A tömeget nyomózsákba tesszük és zsírozott, lisztezett sütőlemezre 5 cm átmérőjű félgömböket nyomi vagy a kerek mélyedésekkel ellátott sütőlapra úgy rakjuk, hogy a massza ne érjen fel a mélyedések pereméig. |
Bevonat: 20 dkg cukorból és 4 dkg kakaóból csokoládémázat készítünk.
A tejszínből kemény habot verünk, cukorral ízesítjük, s a bevonatlan fánkokra 2 cm magasan ráhalmozzuk.
A tejszín tetejére ráhelyezzük a fondanttal bevont fánkokat, és kis tortapapírban tálaljuk.
Forrás itt található: